DKZD Vojsko - dogodki

V tednu geoparka Idrija vas vabimo na pohod do slapa v Gačniku. Odhod bo v nedeljo 29. maja ob 14. uri. Zbirališče bo pred cerkvijo na Vojskem, Pohod bo trajal predvidoma 3 ure in pol (vključno s povratkom). Na domačiji Na Brdu si bomo ogledali staro kaščo, v bližini pa še znan Gačniški slap. Ob povratku bo možev voden ogled kmetije v Gačniku - Naš Raj. Za pohod potrebujete pijačo, pohodno obutev in dobro voljo. Predhodne prijave niso potrebne.

S pričetkom koledarskega leta se je povečala aktivnost članic društva. Klekljarska sekcija društva se pridno sestaja enkrat tedensko. Šest marljivih klekljaric izdeluje prte za oltarje v cerkvi sv.Jožefa. To je 5 letni projekt, ki se bo zaključil 2019, ko bo župnija praznovala lepo obletnico. V čar prepletanja niti se uvajajo tudi mlade klekljarice. Ker je društvoi aktivni partner GEO parka Idrija, pripravljamo zanimiv pohod v mesecu maju.

21. novembra ob 18.uri bo v gostišču Grošel občni zbor društva. Članarina bo enaka lanski-5 eu. 

28. novembra ob 17.uri bo v prostorih šole potekala adventna delavnica s floristom Ivom Uršičem. Delavnice so za članice brezplačne, potrebna je le prijava (Tanja M.).

29. novembra se prijavljene članice odpravljamo na ogled monokomedije Moška copata v SP. Idrijo.

V nedeljo, 10. maja je je v tednu evropskih Geoparkov potekal pohod po Vojskarski planoti. Blizu domačije Za Robom nas je gospodar Dorče vodil do skritih Zarobarskih kamr. Zanimiva jama v kateri so bili nekoč tudi kapniki. Danes je od njih samo še nekaj sledi, da so nekoč viseli s stropa jame. Dostop do jame je skrit, vhod v jamo pa je ozek.

V soboto, 4. aprila 2015 se je Društvo kmečkih žena in deklet Vojsko, predstavilo z domačimi dobrotami v prostorih trgovskega centra Mercator v Idriji. Na stojnici je bilo možno okušati sladke in slane jedi. Družbo nam je delal tudi Mali Bu (Marjan Uljan iz priljubljene skupine Malibu), ki je poskrbel za animacijo otrok ter za zabavne velikonočne igre.