DKŽD Vojsko

Kratka predstavitev

Društvo kmečkih žena in deklet Vojsko je bilo ustanovljeno leta 1994 z namenom ohranjanja starih običajev, izobraževanja in druženja prebivalcev Vojskarske planote.

Danes društvo šteje 29 članic, ki aktivno sodelujejo na številnih prireditvah v kraju. Na mize smo vrnile že pozabljene »prešce«. Članice smo dobitnice različnih priznanj na ocenjevanju slovenskih dobrot na Ptuju (ocvirkovca, razni kruhi).

Za ohranitev idrijske čipke se članice zbiramo na klekljarskih delavnicah. Najbolj pa se posvečamo kuharskim tečajem, zlasti peki peciva, ki ga z veseljem ponudimo na različnih prireditvah v kraju.  

Članice društva poskrbimo tudi za družabne dejavnosti. Ob farnem prazniku sv. Jokoba v juliju, s prihodom dedka Mraza na Štefanovo, na vsakoletnem izletu pa spoznavamo zanimivosti, navade in lepote naše širše domovine in zamejstva.

S svojo bogato dejavnostjo se članice društva rade predstavimo tudi širši javnosti. Vesele smo, če lahko z našimi dobrotami popestrimo ponudbo na različnih prireditvah v občini in izven nje.

 

reliable cheap swiss richard mille replica online store.