Obvestila

obvestila in vabila

Zaradi napovedi slabega vremena, sneženja in nepredvidene obveznosti župana in podžupana Občine Idrija  je

SREČANJE krajanov  prestavljeno na ponedeljek 11.12.2017 ob 19.00 uri v prostorih KS Vojsko

Hvala za razumevanje.

Vljudno vabljeni

Predsednik sveta KS

Branko Lapajne

Vse krajanke in krajane obveščamo, da bo letošnja komemoracija v spomin na padle vojake, ki so svoja življenja dali v drugi svetovni vojni ob vojaškem pokopališču

na Vojščici dne 31.10.2017 ob 15.00 uri.

Udeležimo se tega spomina.

ZB za Vrednote NOB Idrija- Cerkno in Svet KS Vojsko

 

 

Pohod organizirata  Združenje borcev za vrednote NOB Idrija-Cerkno in  Društvo invalidov Severne Primorske v sodelovanju s  Planinskim  društvom  Idrija in Območnim  združenjem veteranov vojne za Slovenijo Idrija-Cerkno.

Osrednja prireditev bo na Vojskem ob 15.30 uri.

Vljudno vabljeni

 

 KS Vojsko vabi, da na dan krajevnega praznika skupaj obudimo spomin požiga vasi Vojsko, ki se je zgodil pred 74 leti in  dodobra zaznamoval prihodnost na Vojskarski planoti

Počastitev bo potekala v petek dne 23.junija 2017 z naslednjim programom:

  20. uri - koncert okteta Simon Gregorčič v cerkvi sv. Jožefa

  in

20.45 uri - spominska slovestnost v centru vasi Vojsko v sodelovanju z

Marjetko Popovski

 

V četrtek 25.05.2017 ob 19 uri, bo v centu vasi Vojsko predstavitev dveh zanimivih projektov. Bajtabukve v realizaciji MKČI in učna pot: S kolesom po Vojskarski planoti v realizaciji ČŠOD Vojsko.

Vljudno vabljeni !

V sredo 26.04.2017 ob 19.00 uri je v prostorih KS Vojsko  sklicana 20. redna seja sveta KS Vojsko.

Teme : Projekti v letu 2017

Predsednik sveta KS Vojsko

Branko Lapajne

V nemirnem in turbolentnem času  človek potrebuje sprostitev. Ta je na razpolago s sprehodom, kolesarjenjem, druženjem  in obiskom širne Vojskarske planote. Lepa in prijazna narava, prijazni domačini, dobra gostinska ponudba v okrepčevalnici Grošelj, turistićni kmetiji Beli kamen in Naš raj vas bo v to prepričala.

Vabljeni

V teh dneh je narava poskrbela tudi za nekaj malega snega, stem pa tudi možnosti za uživanje na svežem zraku, teke na smučeh in pa alpsko smučanje. Vse to nudimo na prijazni vojskarski planoti. Ker pa vojskarski zrak naredi svoje, po koncu aktivnosti zavijte še v okrepčevalnico Grošelj in turistično kmetijo Beli kamen, kjer vam bodo  postregli z pijačo in jedačo.

https://www.youtube.com/watch?v=v73fBFK7Bb0&feature=autoshare

Prisrčno vabljeni

Kulturno zgodovinsko društvo Triglav vse vaščane Vojskega vljudno vabi, na ogled uprizoritve bitke iz časov druge svetovne vojne. Sama bitka bo potekala v nedeljo 26. februarja med 10 in 12 uro na Vojskem. Obenem, pa si lahko tako odrasli, kot tudi otroci pobližje ogledajo in spoznajo vojaške taktike, vojaško opremo, orožje ter uniforme vojakov, ki so bili med drugo svetovno vojno prisotni na Vojskem in drugje po Sloveniji.
 
Člani Kulturno zgodovinskega društva Triglav že 10. leto zapored na Vojskem, kjer smo vedno izjemno lepo sprejeti s strani domačinov in se zato še rajši vsako leto vračamo, uprizarjamo bitko med partizani in Nemci. Tako bomo tudi letos med 24 in 26 februarjem prisotni na Vojskem. Celotno dogajanje pa se bo tudi snemalo za potrebe dokumentarnega filma o Slovenskih partizanih.
Samo dogajanje se bo odvijalo na travniku pod žičnico, katerega lastnik nam je prijazno dovolil uporabo njegovega zemljišča.
Že vnaprej se vam zahvaljujemo za vso pomoč, podporo in dobro voljo, ki nam jo vsako leto znova naklonite.
 
S Spoštovanem,
 
Predsednik KZD Triglav
J. Brajer

 

 

ZAČETNI TEČAJ TEKA NA SMUČEH ZA ODRASLE (nad 15 let)

 

(KLASIČNA TEHNIKA)

 

KRAJ IN DATUM:  TSC Vojsko, nedelja, 19. 2. 2017 z začetkom ob 9.00 uri, zbor ob 8.30 uri ; trajanje 4 šolske ure z vmesnim odmorom.

 

PROGRAM: izbira opreme, prilagajanje na opremo, učenje teka na smučeh po programu.

OPREMA: oprema za klasično tehniko teka na smučeh – narebrene smuči, oziroma oprema za drsalno tehniko teka na smučeh (ravna drsna ploskev). Možna je izposoja / 12€ komplet )

PREDPRIJAVE:  obvezne na e-mail Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. do petka 17. 2. 2017 do 12.00 ure

Ob prijavi obvezno napišite ime in priimek, telefonsko številko in naslov elektronske pošte (zaradi obvestil o spremembah). V slučaju izposoje pa še št.noge in telesno višino.

 

KOTIZACIJA: vplača se 25€ neposredno pred začetkom tečaja v objektu TSC Vojsko.

P.S.: Tečaj za določeno tehniko bo izveden v primeru vsaj 4 prijavljenih kandidatov za to tehniko. Če bo kandidatov premalo, tečaj ne bo organiziran. O morebitni odpovedi, boste obveščeni najkasneje v petek do 20.00 ure.

Z medsebojnim dogovorom med tečajniki se lahko tečaj izvede v drsalni tehniki.

VODJA TEČAJA:           Zdenko Ogrič

IZVAJALEC TEČAJA:    Rajko Bajt

 

INFORMACIJE: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. / gsm 041 422 707

 

OSTALO: O morebitnih spremembah boste obveščeni naknadno, preko e-pošte ali SMS sporočila (nezadostna količina snega, slabo vreme ...). Obveščeni boste tudi v primeru odpovedi tečaja (premalo prijav). Rahlo sneženje ni ovira za izpeljavo tečaja.

Tečaj se izvede ob minimalni prijavi 4-ih udeležencev.

reliable cheap swiss richard mille replica online store.