Rekreacija

Možnosti rekreacije na Vojskem

Smučišče Vojsko

Na naravno ali umetno zasneženem smučišču ,kjer se za malo denarja lahko veliko nasmučate, sta v času zime dve urejeni progi dolžine cca 300m. težavnost proge je lahka in je primerna tudi za začetnike.

  • Organiziramo pa tudi sindikalne tekme
  • Nudimo možnost treningov
  • Šolo smučanja
  • Nočna smuka
info. TEL.;053742035
splet: www.ski-vojsko.si

Tekaško-smučarski center

Pred približno petimi leti se je ideja o športno rekreacijskem centru na Vojskem tudi udejanila. Člani Tekaško smučarskega kluba Idrija so v sodelovanju z domačini uredili poligone z različno težavnimi progami v dolžini do 12 km. Trudili so se, da bi se nov center lahko kosal z največjimi tekaškimi centri v Sloveniji.

Danes je tekaška proga urejena za različno zahtevne tekače rekreativce in tekmovalce na smučeh. Posebno privlačna je tudi za pohodništvo na smučeh. Prav zaradi svoje lege centra na nadmorski višini nad 1000 m je primerna za višinske priprave športnikov in za različne tekme.

 

V ponudbi je šola teka na smučeh in izposoja opreme.

splet: www.tsk-idrija.si

Pohodna pot po poti Bliskarja

Vojskarska planota ima eno najlepših pohodnih poti v predalpskem svetu. Pot je zmerna, nezahtevna, polna znamenitosti, naravnih lepot, oddiha in lepih pogledov na Julijske Alpe, Dolomite,Kamniške Alpe, Trnovski gozd...

Več si oglejte v prilogi spodaj.

Gorsko kolesarjenje in na konjskem hrbtu po Vojskarski planoti

Pot je namenjena gorskim kolesarjem ali skupinam, konjenikom ali skupinam, ki imajo svojega konja in si želijo rekreacije, sprostitve in uživanju v lepotah Vojskarske planote.

Več si oglejte v prilogi spodaj.

Kolesarska pot Kanomlja - Vojsko

Neizmerna možnost različnih kolesarskih poti preko Vojskarske planote se začnejo vedno v dolini. Možen je dostop iz Idrije, Spodnje Idrije preko Oblakovega Vrha, Dolenje Trebuše preko Oblakovega Vrha, Gorenje Trebuše, Lokev preko Trnovskega gozda, Ajdovščine preko Predmeje, Črnega vrha nad Idrijo preko Krekovša.... Kolesarske poti so različne zahtevnosti in dolžine. Narava, lepi razgledi, sprostitev in čist gorski zrak naj vas opogumijo k izbiri trase. 

Več v prilogi spodaj.

reliable cheap swiss richard mille replica online store.